Ugrás a fő tartalomra

Van értelme a fényszóró polírozásnak?

Van értelme a fényszóró polírozásnak?

Nézőpont kérdése, hosszú távon szerintem nincs. Ha az autó eladásra megy, és egy kis kozmetikázást szeretnénk, akkor lehet polírozni, de hosszú távon egy jó megoldás van: a lakkréteg újraépítése.

Nálam már nem lehet fényszórót políroztatni mert senkinek nem akarok rosszat. Megcsinálom, csilli-villi, kifizeted, aztán jön a nyár és a pénz pocsékba megy, mert vissza fog mattulni a naptól.

A jó megoldás szerintem az, hogy becsomagolom fóliával az egész autót (pont úgy mintha fényezném valamely elemet), lecsiszolom az összes lakkot a műanyag felületről, majd 2k karc és UV álló lakkal fújom le a lámpatesteket. Pár éve van az ún. köcsögös megoldás is, amikor lakkot gőzölnek a lámpára. Szerintem közel nem olyan jó mint egy 2k lakk, de legalább lakk. Egy olyan réteg kerül a fényszórókra, ami védi a műanyagot a napsütéstől, valamint a kisebb fizikai behatásoktól, pl. apróbb kavicsok. 

Ha nincs lakkréteg ami védje a műanyagot..

A lakkozás drágább mint a polírozás. Egy lámpa pár 20.000- 30.000 ft garanciával. Több munkával jár. Viszont garantáltan tartósabb mint bármilyen csoda polír.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Opel F Astra tank lyuk, tank nyílás rohadás és ami mögötte van

A tank lyuk körüli terület javítása általában gyorsan és olcsón megoldható. 25.000 forint körüli összeggel kell számolni a felső lemez cseréjére. De sajnos sokszor előfordul, hogy a felső lemez roncsolódásánál sokkal nagyobb a baj, mint az első ránézésre látszik. Van hogy a tank nyílás ház gyakorlatilag szétporlad és egészen a csomagtér jobb oldaláig rohad a terület. Ennek a javítása már költségesebb. Ok: ide veri a kerék az összes vizet, műanyag dobbetét beszereléssel éveket lehetne nyerni.

Karosszéria sérülés típusok

Kedves érdeklődő! Műhelyünk első sorban műszaki vizsgára felkészítéssel kapcsolatos kisebb javításokat vállal, de koccanásos balesetben sérült gépkocsi helyrehozását is vállaljuk. Nagy sérüléseket nem tudunk elvállalni, kérjük mielőtt ajánlatot kérne ezt tartsa szem előtt! Kis sérülésnek nevezzük, amikor a gépkocsi burkoló elemei (sárvédő, küszöbök, lökhárító, ajtók) sérülnek meg maradandóan, és láthatóan. Közepes sérülés, amikor az önhordó karosszéria vázszerkezetében is maradandó deformálódás történik. (hátfal, homlokfal, ajtó oszlopok, hossztartók) Nagy sérülésnek számít az önhordó szerkezet jelentős sérülése, (elcsavarodás, deformálódás kiflisedés tetőtér torzulás) Amennyiben az Ön gépkocsija közepesen vagy súlyosan károsodott, sajnos nem tudunk segíteni. Megértésüket köszönjük!

Autó fényezés, karosszéria elemek fényezése vácon

A lakatolt karosszériát lehetőség van nálunk javító fényeztetni helyben, így egy helyen intézhető minden a kész végeredményig. A fényezés minősége nem azonos a profi fényezőműhelyek által hozott végeredményhez, de a rendelkezésre álló eszközök és lehetőségek mellett mindig igyekszünk a legjobb eredményt elérni. Referenciák megtekintéséhez javasoljuk az instagram vagy facebook oldalunk böngészését, ott ugyanis számos fényezési munka látható képekben, valamint vannak fent videók is ami alapján el lehet dönteni hogy az a minőség megfelel-e. Költség tekintetében úgy célszerű számolni, hogy egy karosszéria elem (ami átlagos méretű) 35.000 forint körül alakul. Bizonyos esetekben van szét és össze szerelési díj is. (lökhárító levétel, ajtó szétszedés (kilincs, vízlehúzó gumi stb..) Árak az "árak" menü pontban találhatók. autófényezés vác